Welcome; ordering

News, Site map

Paper Organ

Photo's on Tumblr

Gezocht / Wanted

AVG Privacy verklaring

Boek Gorcum

Print-your-own

About us / CONTACT

Gezocht / Wanted
 
17-11-22
Ik heb al goed gezocht naar een model van de Alexander Nevski kathedraal in Sofia. niets gevonden, maar wie weet!!
 
9-4-21: Ik zoek een origineel exemplaar van dit model. Graag contact!
 
Met enige regelmaat krijg ik vragen over uitgaven van lang geleden. Soms wil men desnoods een kopie om te bouwen, of een origineel exemplaar voor de verzameling. Ik  kan niet altijd helpen - vandaar deze rubriek. 
Elke copyshop kan kleurcopieën maken tot A3; voor scannen en printen boven A3 formaat kan ik desgewenst bemiddelen.
Mail Uw vragen en antwoorden naar het gewone adres - zie pagina Info / Contact.
 
Collectors sometimes ask for (a copy of) an old or unusual model. Grateful for any help; don't hesitate to send your own request.
 
* * *
 
 
Juli 2019.
Nick Landman ontdekte in de St Bavo Kathedraal te  Haarlem een papieren model van de kerk. Hij deed wat speurwerk en ontdekte dat dit model omstreeks 1910 uitgegeven moet zijn, en dat er (zoals in die tijd wel vaker) een wedstrijd aan verbonden was.
Meer dan honderd jaar - maar niets is uitgesloten: heeft iemand er nog een gevonden tussen de spullen van zijn grootvader?!
 
 
 
 
April 2018:
Schreiber  had ooit een mooi model van de Boeing 377 Stratocruiser (ook Strato Clipper genoemd). Ik heb daar geen afbeelding van, maar het gaat om dit toestel. Een verzamelaar zou er erg blij mee zijn. Wie heeft er nog een?!
A collector is looking for a copy of this very old Schreiber model:  Boeing 377 Stratocruiser (also called  Strato Clipper). Anyone? scans would also help.
 
 
 
Cuspa, Ierland, gaf een kleine reeks zw-w modellen van Kerken enz. uit. Ik heb een verzamelaar die ze zoekt. Wie heeft iets liggen?
 
FILM
Een verzamelaar herinnert zich uit de jaren '60 - begin '80  een aantal bouwplaten die waren gebaseerd op gebouwen waar beroemde filmscènes waren opgenomen, zoals 'Last Tango in Paris (Casa Mila in Barcelona) en ook 'The Third Man' (Wenen) en Checkpoint Charlie (Berlijn)... Welke uitgever zou dat geweest kunnen zijn? Wie helpt?
 
MIDDELBURG
Er schijnt (waarschijnlijk vóór de oorlog) een bouwplaat te hebben bestaan van het mooie stadhuis van Middelburg (door het Duitse bombardement verwoest, en vrijwel geheel opnieuw gebouwd in de jaren '50-'60). Ik zou daar graag een exemplaar van te pakken krijgen - maar een scan is ook goed!
 
* * *
 
· Scholz bouwplaten (Duitse uitgever) van Nederlandse vliegtuigen
 
* * *