Welcome; ordering

News, Site map

Paper Organ

Photo's on Tumblr

Gezocht / Wanted

AVG Privacy verklaring

Boek Gorcum

Print-your-own

About us / CONTACT

 
Gorcum in oude kaarten en prenten
 
Ik weet het: dit heeft niets met bouwplaten te maken (afgezien natuurlijk van het model van de Dalempoort, >arch taditioneel), maar als je een sneeuwbal aan de gang wilt krijgen zijn alle contacten nuttig.
 
In de afgelopen paar jaar heb ik mij bezig gehouden met het samenstellen en schrijven van een 'prentenboek' over mijn geboorteplaats dat iedereen die een band heeft met Gorcum zal aanspreken. Een ideaal Sinterklaas- en Kerstcadeautje.
De ontwikkeling van vesting en stad in oude gravures en steendrukken, met aandacht voor de hoogtepunten in de geschiedenis. Jacoba van Beieren, de Blauwe Toren en de Duveltjesgracht, Hugo de Groot, de bombardementen door de Pruisen, de talloze overstromingen in de Betuwe en in de stad zelf: de ruim honderdveertig afbeeldingen  van tekenaars en graveurs 'van eeuwen her' geven een fascinerend beeld van het verleden van Gorcum. Gravures werden vroeger soms ingekleurd, wat ze nog veel aantrekkelijker maakt dan de eenvoudige zwart-wit versies. Pas op: als je nog geen verzamelaar bent kun je dat van dit boek heel makkelijk worden. Hier en daar vindt U daar ook wat aanwijzingen voor.
 
Full colour, gebonden (hard cover),  ca. 168 blz., 17 x 22 cm.
Uitgever ZB
ISBN 978-90-77891-40-7
 
Prijs € 26,50 ex verzendkosten.
 
Stuur een mail (met naam en adres) naar da.denbakker@planet.nl/
 
Kopiėren en doorsturen van dit bericht aan zoveel mogelijk anderen wordt zeer op prijs gesteld! Ik moet er 500 (de hele oplage!) verkopen om uit de kosten te zijn!