Welcome; ordering

News, Site map

Paper Organ

Photo's on Tumblr

Gezocht / Wanted

AVG Privacy verklaring

Boek Gorcum

Print-your-own

About us / CONTACT

altijd nieuws  /  lots of news
 
* * *
5-12-22 Japanse modellen.
Heb zojuist de prachtige Japanse modellen weer aangevuld - alleen de kraanvogel ontbreekt nog. Ga naar Arch. Trad., en voor nieuwe tatebanko's naar Diversen, van alles. Tatebanko's zijn een soort ondiepe 3D kijkdoosjes voor aan de wand of op een (boeken) plank. Kijk eens op Google images, en ga dan meteen even naar de Nederlandse versie: bavelaartjes.
 
20-10-22 Instant Durable
Blij te kunnen melden dat het contact met Instant Drable weer goed verloopt. Ik heb nu vrijwel alles in voorraad, zelfs een paar titels die uitverkocht zijn, misschien in herduk. Zie Arch., Trad.
Good news about Instant Durable. I now have almost all titelsin stock, apart of course from those which are sold out, perhaps being reprinted. See Arch., Trad.
30-8-22 Herdruk Boeing 747-300 KLM, 1:100
 
Er werd nιt vaak genoeg naar de grote Boeing gevraagd, dus ik heb een klein aantal exemplaren laten herdrukken - net als de oorspronkelijke versie gedrukt op glad, glanzend papier, erg effectief voor een model als dit.
 
Paper Trade, Boeing 747-300, 1:100, € 22,50
 
Tegelijk hiermee heb ik van JSC wat standaard 1:250 relingsets (2 en 3 relings, 135 cm) en 45 graden trapleuningen in voorraad genomen, alles inwit en grijs, alles € 5,00 per set. >Scheepvaart,>Diversen.
JSC relingset, 2 relings, grijs, 1:250, € 5,00
JSC relingset, 2 relings, wit, 1:250, € 5,00
JSC relingset, 3 relings, grijs, 1:250, € 5,00
JSC relingset, 3 relings, wit, 1:250, € 5,00
JSC trapleuningen, grijs, 1:250, € 5,00
JSC trapleuningen, wit, 1:250, € 5,00
 
27-7-22  Nieuw op de site:
     
Schreiber, Concertvleugel 1:6, € 14,30
Prachtig, groot model (1 meter):
Schreiber, Pont du Gard, 1:300, € 22,00
(voor meer uit de Klassieke Oudheid > Architectuur)
 
1 juli 2022   Twee nieuwe modellen van Paper Trade:, nu leverbaar:
 
           
Op verzoek van de Stichting die het Lichtschip Noord Hinder als museumschip beheert hebben we deze bouwplaat uitgegeven. Ontwerper Cor van Haasteren bschikte daarbij over de oorspronkelijke tekeningen van de werf De Waal in Zaltbommel - een ongekende luxe! Toch hebben we ernaar gestreeefd een niet al te gedetailleerd model te maken. De lichtopstand is op folie gedrukt; de ambiteuze bouwer kan dat natuurlijk op zwaar papier copiλren (of minstens twee lagen 160 gram) en gaan uitsnijden. De tekeningen zijn duidelijk genoeg om ook de tuigage naar believen te detailleren - we bevelen het elastische draad van JSC aan. De cover illustratie is als A3 poster bijgevoegd.
 
Het tweede nieuwe model past perfect bij de NS Goederenloods. De dubbele baanwachterswoning kan door een wat ervaren bouwer natuurlijk ook gehalveerd worden. Ook het kleine brugwachtershuisje is natuurlijk een leuke bijdrage op een Nederlandse baan.
 
Paper Trade, Noord Hinder met poster, 1:150, € 14,00
JSC, elastisch tuigdraad, 25 meter, € 4,50
Paper Trade, Baanwachterswoning, 1:87, € 10,00
 
21-6-22  Speelgoedstation HO
Leuke vondst gedaan: model van station en perron, uitgegeven door de Nederlanden 1845. Ik kreeg in 1957 de Trix beginnersset met dit locomotiefje, dus de bouwplaat zal nu ongeveer 60 tot 65 jaar oud zijn. Typisch speelgoed, maar in een hoekje van een baan vast leuk. 6 vel A4 plus 3 vel instructies.
Repro, Nederlanden 1845, schaal HO, € 8,50
Origineel: € 20,00. Stuur een mail.
 
 
18-6-22  Thomas Guttandin, Falzwerk
Weer gevonden: twee zorgvuldige modellen van het Romeinse schip dat in 1994 bij Oberstimm (aan de Donau)werd geborgen en geconserveerd. De ontwerper is een deskundige op het gebied van scheepsbouw in de Oudheid. Dit schip is goed te vergelijken met wat er in Museum Hoge Woerd (Vleuten) tentoongesteld is. Aanbevolen!!
 
     
Th. Guttandin, Oberstimm 1 zoals opgegraven, 1:32, € 13,50
Th. Guttandin, Oberstimm 1 gereconstrueerd, 1:32, € 19,50
 
 
 
 
19-5-22  HMV en Scaldis - beiden hebben groot nieuws!
HMV viert hun 25-jarig bestaan met een heruitgave van twee modellen voor een ongelofelijk klein prijsje. De laser detail set is wel erg prijzig, maar als je weet dat de prijs van zulke sets is gebaseerd op het aantal centimeters die gebrand moeten worden begrijp je het hoe-en-waarom.
 
De Wilhelm der Grosze en het Schwimmdock zijn gecombineerd voor een echt jubileumprijsje!! De detailset is pas half juni leverbaar, maar bestellen / reserveren is een goed idee. U hebt hiermee een fantastisch project waar U zeker de hele winter bezig zult kunnen zijn.
 
HMV, Wilhelm der Grosze / Schwimmdock, 1:250, € 28,00
HMV, Wilhelm der Grosze / Schwimmdock, lasercut detail set, € 100,00
 
SCALDIS,  Nieuw Amsterdam (Holland Amerika Lijn)
Scaldis is blij en trots dat nu eindelijk het nog ontbrekende passagiersschip van De Grote Drie (Willem Ruys, Rotterdam, Nieuw Amsterdam) leverbaar is. Het overgrote deel van het ontwerp is gedaan door Bartosz Czolczynski van JSC, maar door allerlei oorzaken liep dat vast. De afronding is nu gedaan door
Jeroen van den Worm, die ook de testbouw deed. Het model is 93 cm lang!
Extra toegevoegd: twee New York harbour tugs.
Het zal de liefhebbers zeker weer doen watertanden: het is een waardige, en onmisbare aanvulling op de Ruys en de Rotterdam.
 
het model is direct leverbaar; aan de detailsets wordt nog gewerkt. Reserveren is een goed idee - stuur een mail.
 
   
Scaldis, Nieuw Amsterdam, 1:250, € 49,50
Scaldis, Nieuw Amsterdam Lasercut detail sets - prijzen nog onbekend. reserveren kan wel.
 
 
 
 
14-4-22  Goederenloods
De aangekondigede Goederenloods, schaal 1:87, is vanaf nu leverbaar. Deze loodsen waren tot in de jaren 60 σp vrijwel alle stations in gebruik voor het overladen van stukgoed van NS naar Van Gend en Loos, en zou dus op elke Nederlandse modelspoorbaan moeten verschijnen! Zeer gedetailleerd, met tekeningen en uitvoerige toelichting voor de modelbouwer die nog weinig of geen ervaring heeft met bouwplaten. Zie vooral ook onze andere modellen voor de spoorbaan op pagina Architectuur >traditioneel > Paper Trade,  en / of pagina >Transport >treinen >Paper Trade.
Paper Trade, Goederenloods 1:87, € 16,00
 
* * *
4-4-22
Micromodels. Een vraag van een nieuwe Micromodel-klant en een opmerking op het forum papermodelers.com stimuleren me om diverse Micromodels (architectuur) vergroot te leveren.Zie pagina Diversen, > Micromodels.
A question from a new Micromodel-customer, and a remark on the forum papermodelers.com stimulated me to make an enlarged version of a number of (architectural) Micromodels available. Go to page Diversen/Miscellaneous, >Micromodels for more information. 
 
 
8-3-22
SCHREIBER heeft weer een paar leuke nieuwe modellen, waaronder dit tempeltje. Zie pagina Arch. Traditioneel voor de andere.
 
Schreiber, Vesta tempel Rome, 1:87, € 14,50
 
22-2-22
UITVERKOOP / SALE:  In de hoop wat ruimte te maken op zolder heb ik een heleboel dingen op een nieuwe pagina Uitverkoop / Sale gezet, met vrijwel overal ca.50% korting. WMV, GPM, ANSWER, Fly Model, en meer. Sla uw slag!
 
 
Weer leverbaar:
                  
Paper Trade, Het nieuwste schip van onze Marine - Landing Platform Dock, met landingsvaartuigen, voertuigen en helicopters.
Paper Trade, Johan de Witt, 1:400, € 20,35
 
GELI plane models
Deze oospronkelijk Oostenrijkse serie (terecht beroemd onder vliegtuigbouwers) is in de afgelopen paar jaar vernieuwd en uitgebreid. Ik heb nog altijd wat oorspronkelijke uitgaven, en nu ook twee nieuwe. > pagina luchtvaart, militair.
This originally Austrian series of militaire aircraft was justly known for its quality, and over the last few years a small group od enthusiast have 'touched up' the original designs and added some new ones. I have a number of originals, and now also two recent ones >Aviation>military.
 
Twee recente modellen / two recent models:
  
Geli, 58, Hawker Harrier, € 22,20
Geli, 61, Grumman Tomcat, € 34,80
 
In klein aantal opnieuw gedrukt, dus weer leverbaar:
Paper Trade, Convair F102A Delta Dagger  € 27,50
 
 
13 december
nog een paar exemplaren gevonden van dit fabelachtige model:
Found a few more copies of this fabulous model:
Voor meer informatie > Arch., Modern, Diversen
Energie, Areva / Framatome, € 25,00
 
* * *
 
29 oktober 2021
         
Bij het bericht dat de vreselijke Jabberwocky eindelijk verslagen is roept de oude man in Alice in Wonderland uit:  'O frabjous day! Callooh! Callay!'
Blijer dan dat kan ik niet zijn bij het uitkomen van onze Douglas C-54 / DC-4 'Skymaster', schaal 1:50. Er is bijna 1,5 jaar aan gewerkt, maar degenen van U die de ontwerp- en bouwverslagen op papermodelers.com hebben gevolgd weten dat Cor van Haasteren een absoluut topmodel heeft afgeleverd. Testbouwers Erik Zwaan en Paul Paymans deden de eindredactie: al bouwend ontdek je kleinigheden in nummering en bouwschetsen waar je als ontwerper al lang bedrijfsblind voor bent!
In feite is het geen moeilijk model - de vele details zitten in de bewegende delen van vleugels en roeren. Die kunnen worden vervangen door gewone, gedrukte versies, waardoor het model veel eenvoudiger wordt, en zeker even mooi.
We zijn heel trots op het feit dat we maar liefst vier modellen tegelijk uitgeven. De Spirit of Freedom (beroemd van de Berlijnse Luchtbrug, 1948-1949) was ons eerste idee, in combinatie met het feit dat van de DC-4 Skymaster nog geen serieuze bouwplaat bestond. Een omkleuring naar andere versies is betrekkelijk makkelijk - we deden dus ook de KLM versie. Toen ik ontdekte dat Santa Fe ook een paar jaar een luchtvrachtmaatschappij had met de C-54 (de Amerikaanse aanduiding voor de DC-4) besloten we die ook uit te brengen - min of meer voor de grap, maar zeker ook om de mooie Art Deco tekening en kleuren. Ten slotte maakte onze Colombiaanse vriend Eduardo Barriga Caro, die ons in eerste instantie op het spoor van de Skymaster zette, een omkleuring naar Avianca, de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij. Alleen KLM en Spirit worden gedrukt; alle vier versies zijn als Print-Your-Own beschikbaar, waarmee overzeese kopers de zo langzamerhand onmogelijke portokosten besparen.
Ze staan als volgt op de bestellijst:
Paper Trade, Douglas C-54 / DC-4 KLM, printed, € 28,50
Paper Trade, Douglas C-54 / DC-4 Spirit, printed, € 28,50
Paper Trade, Douglas C-54 / DC-4 KLM, PYO download, € 15,00
Paper Trade, Douglas C-54 / DC-4 Spirit, PYO download, € 15,00
Paper Trade, Douglas C-54 / DC-4 Avianca, PYO download, € 15,00
Paper Trade, Douglas C-54 / DC-4 Santa Fe, PYO download, € 15,00
 
 
'O frabjous day! Callooh! Callay!' I couldn't find a better way to express my joy than the old man who hears of the death of the horrible Jabberwocky in Alice in Wonderland. Yes: the Douglas C-54 / DC-4 'Skymaster' is ready for the printer. Cor van Haasteren has worked nearly 1,5 years on this, assisted in the last several months by test builders Erik Zwaan and Paul Paymans. They helped to find the sort of small mistakes a designer stop snoticing after a while. Imagine the numbering in model and sketches… All their work has resulted in an absolute topmodel.
In fact it is not a very difficult model - the moving parts of wings and tail require a lot of work, but can be avoided by using just the printed version.
We are extremely proud to present four models at the same time, two in ready printed form, all four als Print-Your-Own downloads, avoiding very costly postage especially for overseas customers. The Spirit of Freedom of Berlin Airlift fame was our original idea, also because of the fact that there was no serious paper model of the Skymaster available. Then we realised that once the model was ready more versies would be simple to provide:  Dutch KLM, followed by a Santa Fe version (just for fun, in homage to the great success we had with our Santa Fe locomotives). Finally our Colombian friend Eduardo Barriga Caro, who made us aware of the DC-4, prepared an Avianca version. They are on our Bestellijst (Order Form) as shown  above.
 
* * *
 
Origineel extreem zeldzaam, en nogal groot (A3). Repro op dat formaat in overleg. / The original is very rare, and big: A3. Contact me for repro at that size.
Thoth, East Building Nat. Gallery of art, Washington, Repro A4, 27,50
 
 
Ik kreeg een paar zeer zeldzame architectuur modellen in consignatie - met  gemerkt op de site. Zie her en der op de pagina Architectuur.
Deze is wat extra aandacht waard - een mooi project voor wie van GROTE modellen houdt! Het origineel was direct verkocht. Ik heb een paar Repro's laten maken: bijna 50 blz, op 200 grams papier.
The original of this very large and very rare model was picked up by a collector almost at once! I had a few repro's made: almost 50 pages on 200 gram paper.
Makett, Budapest Parlament, Repro, € 60,00
 
 
* * *
 
 
ALDO ROSSI,  CASA AURORA
 
In de bijna 20 jaar dat ik nu serieus met bouwplaten bezig ben heb ik deze bouwplaat nog nooit eerder gezien of in handen gehad! Ga voor een prachtige fotoserie naar https://artchist.blogspot.com/2015/04/casa-aurora-aldo-rossi.html/  Kantoorgebouw in Turijn, ontworpen door de beroemde architect Aldo Rossi (die ook het Bonnefantenmuseum in Maastricht ontwierp), in gebruik genomen in 1987. Het is een groot model (8x A4), met een uitvoerige brochure.Het origineel was bijna direct verkocht- het lijkt me een must voor een echte verzamelaar van moderne architectuur. Voor bouwers heb ik een paar exemplaren als repro laten maken op A3, 200 gram.. Let op: het formaat is A3, de vergrote afbeelding rechts heb ik toegevoegd om een betere indruk van het gebouw te geven.
 
In the almost 20 years I ave been seriously active in the field of paper models this is the first time I have come across this model of the Casa Aurora in Turin by architect Aldo Mori. For a fantastic series of pictures see https://artchist.blogspot.com/2015/04/casa-aurora-aldo-rossi.html/
It is a large model (8 pages A3) and comes with a very attractive 32-page brochure. The original was sold almost at once! I have made a few reproductions on A3, 200 grams. I added the enlarged picure on the right to give a better idea of the building.
 
    
 
Diversen, Casa Aurora, 1:200, REPRO, € 35,00
 
* * *
 
 
Downloadable files of over 20 Paper Trade models.
Mail me at da.denbakker(at)planet.nl
 
Especially for non-European customers, to avoid increasing overseas postage:
Go to http://www.ecardmodels.com/, enter Papertrade, to find a few Paper Trade models. Ecardmodels is still starting up; in the meantime, more than 20 Paper Trade downloadable models at prices seriously lower than the printed versions are available via this site. So far, the following are available:
Boeing 747-300 KLM
Consolidated Catalina
Constellation
Delta Dagger, Convair F-102
Douglas X-3 Stiletto
Fairey Firefly Mk I
Fokker F27 Friendship (in a number of scales and colours)
Fokker S-14
Fokker G-1 Mercury
Johan de Witt
Lockheed U-2R
Lockheed XFV-1 Salmon
Molen De Graanhalm
Northrop X-4 Bantam
Northrop YB/46 Fl. W.
NS DE 6400
NS Lok 3737
Red Sands Fort
Sir Nigel Gresley
TX-38
F7A and  B locomotives, in Santa Fι and Alaska Railroad colours (see page Transport)
 
 
* * *
 
Mijn verzameling foto's van bouwplaten is verhuisd van Flickr naar Tumblr
 
My collection of pictures of paper models has been  moved from Flickr to Tumblr:
 
papermodelsinternational.tumblr.com
 
* * *
 
 
Site Map:
 
Foto's van gebouwde modellen: op deze site kan ik geen grote foto's opnemen. Daarom heb ik nu een begin gemaakt met een account op Flickr. Ga daar naartoe en klik op mijn portret-icoontje om de diverse 'sets' te kunnen bekijken. (Als de link niet werkt kunt U hem eenvoudig in Uw browser kopiλren:  http://www.flickr.com/photos/zeist_bouwplaten/).
Ik ontvang erg graag goede, onbewerkte foto's van door U gebouwde modellen - hoe meer, hoe leuker.
 
Home
> Welcome
> Nieuws / News
> Foto's op Tumblr
> About us / contact
> Gezocht / Looking for...
> AVG Privacy
> uitverkoop / sale
> Boek Gorcum
> print-your-own
 
Info / Contact
> Bestellen / Ordering
> Links
> Tips, informatie (Dutch only)
 
Architectuur / Architecture 
> Diversen / various
> Modern
> Traditioneel / Traditional
> Oudheid / Antiquity
> Postcard models
> Collectors' Items
 
Diversen / Miscellaneous
(In deze afdeling ook veel modellen voor kinderen)
> Card Detail Sets
> Dieren / Animals
> Mechanieken / Automata
> Micromodels
> Tarquin
> Tarquin posters
> Van alles / Miscellaneous (veel voor kinderen)
> Collectors' Items
 
Transport / Military
> Auto's / Cars, Tanks
> Militair / Military
> Treinen / Trains
> Collectors' Items
 
Luchtvaart / Aviation
> Burgerluchtvaart / civil aviation
> Militaire luchtvaart / Military aviation
> Heli's & OFO's
> Ruimtevaart / Space
> Collectors' Items
 
Scheepvaart / Shipping
> Havens en Kaden
> Aparte pagina HMV
> Koopvaardij / Merchant Navy
> Marine / Navy
> Vuurtorens / Lighthouses
> Building instructions Hekking lighthouses
> Zeilvaart / Sail
> Collectors' Items
 
Uitverkoop / Sale
 
* * *