Burgerluchtvaart / Civil aviation

Militaire Luchtvaart / Military Aircraft

Heli's, Zeppelins & OFO's

Ruimtevaart / Space / SF

Collectors' Items

Postcard planes

Ruimtevaart / Space / SF
De meeste raketten lijken nou niet zo'n geweldig interessant onderwerp voor bouwplaten: modellen genoeg, maar er zijn maar héél weinig bouwers voor te vinden. Maar sommige modellen zijn natuurlijk ook weer heel beroemd. Dit Gaudi-achtige ruimteschip komt uit de Pools / Oost-Duitse film 'Der Schweigende Stern', ook bekend als 'First Spaceship on Venus'.
Nu beschikbaar als download, of geprint op Silver Metallic papier voor de buitenkant. Dat is wat dunner (130 ipv 160 gram), maar goed te verwerken. Zelf printen in grijstinten op normaal papier kan natuurlijk ook. De download versie geeft beide mogelijkheden.
 
This Gaudi-like spaceship appeared in the famous Polish / East German movie  'The Silent Star', aka First Spaceship on Venus (1960). Now available as download, or printed on metallic silver paper for the fuselage. This paper is slightly thinner than usual (130 instead of 160 grams), but no problem to work with. Printing in grey on normal paper is of course no problem. The download version gives both options.
 
 
Paper Trade, Cosmostrator, 50 cm hoog - ca. 1:145, download version, € 11,00
Paper Trade, Cosmostrator, 50 cm hoog - ca. 1:145, ready printed, € 18,50
 
* * *
 
ALBATROS
Na een oproep op deze site kreeg ik van iemand scans van deze Soyuz 28 lanceertoren, uitgave Albatros (toen Tsjecho-Slowakije, en al héél lang niet meer verkrijgbaar).
Op (internationaal!) verzoek heb ik een paar exemplaren laten drukken (digitaal offset - uitstekende kleuren, stevig papier). Terwijl ik hem zelf bouwde heb ik de Tsjechische tekst aangevuld met een eigen (engelse) toelichting met foto's.
After (international!) requests for this model, I have had a small number of copies printed in digital offset: excellent colours. While building it myself I have written  English instructions with photographs, to clarify the Czech text.
 
Albatros, Soyuz, now with English illustrated instructions € 32,50
* * *
BETEXA
  
Betexa, Lunar Module, ca. 1:25, met Engelse en Duitse instructies, € 5,75
Betexa, Atlantis space shuttle, € 14,50
* * *
Diversen
 
 
Scanned and printed copy of a Wallis Rigby book: printing costs only, € 5,00
Not on order form - send a mail.
 
* * *
 
Educraft, 1:144
Er zijn diverse, zeer gedetailleerde bouwplaten van de Amerikaanse lanceerplatforms. Nota bene: de ontwerper van deze versie is  in het dagelijks leven filmacteur, o.a. in Startrek! De foto's zien er zo geweldig uit dat ik direct contact met hem heb gezocht  om een paar exemplaren te bestellen. Voorlopig alleen 1:144, maar in overleg ook in andere schalen leverbaar - passend bij de plastic modellen van verschillende merken.
Ze zijn door de ontwerper geprint op A3, tamelijk dun - hij vermeldt ook dat er veel  met versterkingen gewerkt moet worden. Een uitdaging, dus.
Inmiddels heeft bouwer Marco van Hattum een bouwverslag met een reeks foto's op een van de forums geplaatst: http://www.kartonmodell-forum.de/forum/thread.php?threadid=6133&sid=85ee22623b1bfd87451aa7f46aa4fad5
 
  
(Deze twee zijn niet meer invoorraad, maar kunnen in overleg besteld worden. Prijs dasn afhankelijk van porto uit Amerika).
Educraft, Crawler Transporter, 1:144, € 30,00
 
Met een hulpstuk (de 'milkstool') werd de lanceertoren geschikt gemaakt voor de Saturnus 1B Skylab lanceringen. Raket niet meegeleverd.
Educraft, Sat1B Pedestal 'Milkstool', 1:144, € 25,00
Lanceerplatform voor de space shuttle (zonder de shuttle):
Educraft, Space Shuttle Mobile Launcher Platform, 1:144, € 30,00
 
* * *
 
HOBBY MODEL
           
Hobby Model, Delta II, A3 formaat 1:33, € 14,75
Hobby Model, Diamant B, A4 formaat 1:33, € 13,20
Hobby Model, Titan II, A3 formaat € 15,00
Hobby Model, Ariane 5, A3 formaat, € 15,00
Hobby Model, R-7 Sputnik-1, 1:33, € 20,00
* * *
JSC
JSC, V1 en V2, 1:24, € 7,50
 
* * *